Grundutbildning


DRÖMMEN OM ATT BLI NAGELTERAPEUT 
Steget är egentligen inte så långt. Det enda som behövs är att Du bestämmer Dig för att våga göra Din dröm till verklighet. Vi erbjuder en 10 veckors grundutbildning och det bästa av allt är att i och med att det ingår ett startkitt från Akzéntz, har Du de produkter Du behöver för att under utbildningstiden arbeta som elev och på så sätt bygga upp Din kundkrets redan från första dagen.

Vi har löpande intagning till grundutbildningen från och med april 2024.  Skicka in din anmälan nu KLICKA HÄR!

KURSPROGRAM
Under vår utbildning kommer Du som elev hos oss att lära Dig allt Du behöver för att kunna examineras och bli en framgångsrik nagelterapeut. Utbildningen bedrivs på halvdistans vilket kräver god disciplin och arbetsmoral. Tiden mellan kurstillfällena på skolan ägnas åt praktik, Du kan välja att jobba hemma eller att sitta på vår salong eller en kombination av de bägge. Oavsett var Du väljer att ha Din praktik så är träningstimmarna avgörande för att Du ska komma upp till den klass som krävs för att klara examen.  Hårt arbete är det som gäller! Det går inte att fuska!Under utbildningen kommer vi att arbeta med följande områden:

 • Historik
 • Allmän anatomi och fysiologi
 • Nagelns anatomi och fysiologi
 • Mikrobiologi
 • Naglarnas åkommor och sjukdomar
 • Hygien
 • Ergonomi
 • Etik för nagelterapeuter
 • Produktkunskap
 • Manikyr
 • Behandlingar med gelé
 • Problemlösning
 • Den perfekta nageln
 • Ekonomi, företagande och försäljning
EXAMEN
Certifikat utdelas när du blivit godkänd i det praktiska och teoretiska provet. För att genomföra provet kräver vi 100% närvaro vid de lärarledda lektionerna samt minst 90 timmars genomförd och dokumenterad praktik.

Vid avklarad och godkänd examen eller godkänd konverteringskurs erhålls ett internationellt certifikat vilket gör det möjligt att jobba med Akzéntz professionella nagelprodukter över hela världen.

Vid ej godkänt slutprov ges eleven tillfälle att göra om provet.ANTAGNINGSKRAV

Inga förkunskaper krävs för grundutbildningen. Vi kommer att lära dig allt från början ändå!

SKOLAN
Utbildning sker i vår salong. Lokalerna är godkända av miljö och hälsoskydd och har kontrollerad mekanisk ventilation. Vi tillhandahåller handskar, munskydd och förkläden för elevens säkerhet. Utbildning sker i små grupper så att varje elev får den hjälp och det stöd den behöver. Nybörjarutbildningen bedrivs i grupper med jämt antal om 2 eller 4 personer, eller löpande intag där du själv kan bestämma vilka dagar du vill vara i skolan. 
KURSAVGIFT
Grundutbildningen kostar totalt 34.900:- inkl. moms. Det ingår ett startkitt för ca 9.000:- inkl moms. Startkittet innehåller allt du behöver för att komma igång och börja praktisera. Behöver du hjälp med finansieringen så har vi ett samarbete med Medical Finance som hjälper dig med en avbetalning. Det går också bra att välja fakturaalternativet med 1 faktura på hela beloppet eller en uppdelad faktura på 2 gånger. Betalningsalternativ väljer du på formuläret när du anmäler dig till Grundkursen. Kursavgiften ska vara oss tillhanda senast 14 dagar innan kursstart om inte annat är överenskommet. Andra finansieringsalternativ finns hos Klarna, Qliro och Nordax mm.
ANMÄLAN
Anmälan är bindande och återbetalas ej oavsett orsak. Vid tillstyrkt sjukdom erbjuds plats vid nästa kurstillfälle.

Behöver du hjälp med finansieringen?

Vi samarbetar med Medical Finance som hjälper dig med en avbetalningsplan på telefon 020-516200. Avtal är med huvudskolan Nail Pro Store så det är det du uppger hos Medical FInance..

(Alla priser exkl. moms om inget annat anges)

Gör din anmälan till grundutbildning här!

Planerade dagar på skolan:
Totalt 10 dagar på dessa 10 veckor är schemalagda på skolan. Antingen kommer man 1 dag i veckan eller flera dagar ihopklumpat, exempelvis fredag+lördag för att ha lärarledda lektioner. Tiderna planeras ihop med din lärare för att det ska bli så bra som möjligt för er bägge två.

Reducerat pris på El-filskurs:

Om du i anmälan väljer till El-filskursen direkt i grundutbildningen utgör det en extra dag utöver ovan kurstillfällen. Kursdagen innehåller el-filsutbildning för nybörjare samt manikyrarbete med el-fil. Avgiften är 4 000kr inkl startkitt (ord.pris 4 995kr) och planeras in när eleven är redo i sin utvecklingskurva. Total avgift blir då 38.900kr inkl moms för NT grundutbildning + el-filskurs.